Robotická ramena, která automaticky přesouvají ocelové dílce do obráběcího stroje a pak je zase vrátí na místo. Systémy nulových bodů, se kterými využijete čas v obráběcím stroji na maximum. Inspirujte se příklady využití zvedacích a upínacích magnetů v automatizovaných provozech našich zákazníků — magnety a demagnetizéry pomáhají eliminovat ruční práci.

Cílem automatizované výroby je co nejmenší zapojení lidské síly – břemenové magnety a magnetické upínače proto k automatizaci výroby neodmyslitelně patří. Robotická ramena a chytré výrobní systémy umožňují upnout dílec nebo zvednout břemeno bez zásahu člověka.

Mezi zákazníky Walmagu je řada firem, které buď řeší automatizaci ve svém vlastním provozu, nebo navrhují a prodávají řešení pro automatizaci výroby pro své zákazníky. V tomto článku ukazujeme různé způsoby využití magnetů v automatizaci výroby – na příkladech z reálných provozů našich zákazníků.

Magnetická robotická ramena

Magnetickými upínači nebo břemenovými magnety jsou často vybavena robotická ramena. Rameno vybavené zvedacím magnetem například vezme ze zásobníku kus oceli určený k obrábění a umístí jej na magnetický upínač, kde se následně stroj ujme obráběcích operací. Po ukončení obrábění robotické rameno obrobek vyzvedne a vrátí zpět na místo.

Systém nulových bodů a paletových systémů

Čas je ve výrobních provozech cenná komodita. Provoz strojů stojí hodně peněz a jakékoliv prostoje jsou nežádoucí. Čas, který obrobek tráví v obráběcím stroji, výrazně zkrátíte zavedením systému tzv. nulových bodů a speciálních paletových systémů do výroby.

Na tuto oblast se soustřeďuje náš švýcarský zákazník EROWA. Vyrábí modulární systémy, které umožňují nachystat si součástky k obrábění mimo obráběcí stroj, na speciálně upravených paletách. Kovové palety jsou vybaveny upínacími magnety (většinou jde o naše upínače Neomicro), na které se upnou budoucí obrobky. Nachystané paletové systémy následně putují do obráběcího stroje jeden za druhým — stroj může díky tomu obrábět bez přestávek, které jsou jinak nutné k tomu, aby obsluha ve stroji upnula další obrobek.

Se systémem nulových bodů tak využijete obráběcí stroj na maximum.

 

TIP: Přečtěte si, jak zvedací a upínací magnety zefektivňují a zlevňují výrobu.

Demagnetizéry

Provozy, které pracují s magnety, často řeší, že součástky a výrobky je zapotřebí je před dalším opracováním nebo odesláním zákazníkovi demagnetizovat, aby další práce byla bezpečná a bez komplikací. I tento proces se dá automatizovat, a to velmi snadno.

Náš dlouholetý zákazník Hašpl vyrábí hřebíky a další spojovací materiály a tunelový odmagnetovač od Walmagu používá k demagnetizaci celých krabic hřebíků najednou. Krabice na pásovém dopravníku projedou tunelovým odmagnetovačem. Demagnetizace je díky tomu velmi rychlý a zcela automatický proces.

Dormer Pramet ze Šumperka zase naším odmagnetovačem demagnetizuje větší množství ocelových plátků, aby se na ně v další výrobě nechytal prach či ocelové špony.

Automatická demagnetizace se hojně používá také k odmagnetování ocelových tyčí.

Demagnetizace je důležitá v procesu výroby leteckých součástek nebo v automotive, kde jsou stanoveny přísné požadavky na zbytkový magnetismus v dodávaných dílech. Pokud se na díly chytá ocelový prach, způsobuje to komplikace například při svařování nebo lakování, v letectví zase zbytkový magnetismus může nepříznivě ovlivnit výkon přístrojů.

TIP: Přečtěte si článek o důležitosti demagnetizace ve výrobě.

Řešíte automatizaci výroby a potřebujete poradit s výběrem magnetů? Ozvěte se nám, rádi vám poradíme.