Mezinárodní skupina Thyssenkrupp rothe erde vyrábí ložiska do větrných elektráren a další součástky pro stavební průmysl. Při broušení obrobků využívá už od 70. let upínací magnety, v posledních letech zavedla i břemenové magnety pro manipulaci ve skladu. Dnes je většina magnetů značky Walmag a firma si bez nich svoje podnikání ani nedokáže představit.


Elektroupínač Circu EM ve firmě Thyssenkrupp.  

První upínací magnety v 70. letech

Celá skupina Thyssenkrupp zaměstnává 6 600 lidí, na slovenské pobočce kousek od Žiliny je to bezmála tisíc zaměstnanců. S upínacími magnety tu mají zkušenost už od roku 1976, kdy na doporučení mateřské firmy nakoupili francouzské CNC brusky s již integrovanými upínacími magnety Braillon.

„Magnety byly integrované přímo ve strojích, nemohli jsme si vybírat. Celou dobu fungovaly spolehlivě a byli jsme s nimi spokojení. Před pár lety jsme ale z kapacitních důvodů potřebovali magnety vyměnit za větší. Oslovili jsme proto firmu Walmag, která dříve s Braillonem tvořila jednu společnost, a věřili jsme, že jejich magnety budou podobně kvalitní,“ uvádí vedoucí správy majetku, energetiky a strategických kooperácií Tibor Krupa.

Nové magnety uvolnily výrobní kapacity

Společnost si od Walmagu pořídila magnetické upínače Circu EP a Circu EM upravené na míru. Původní magnety o průměru 1 200 mm tak nahradila za větší a výkonnější magnety o průměru 1 500 mm. Kompletní instalace a zprovoznění magnetů zabralo jen pár týdnů a nyní na nich firma brousí i ty obrobky, pro které dříve zbytečně vytěžovala větší CNC brusku s 2 000mm magnetem.

Kromě kvality upínacích magnetů je pro slovenskou pobočku Thyssenkrupp důležitý také dostupný servis a zákaznická podpora. Společnost má nasmlouvané zakázky přibližně na rok dopředu, každá odstávka by tak znamenala nepříjemné finanční ztráty.

„Samozřejmě jsme zvažovali i jiné dodavatele. Walmag ale ve výběrovém řízení zvítězil díky kvalitě magnetů, skvělému servisu i tomu, že jsou od nás jen dvě hodiny cesty autem. Cokoliv tak můžeme řešit operativně,“ pokračuje Krupa.



Thyssenkrupp využívá mimo jiné tyto produkty

 

Elektropermanentní kruhový magnetický upínač Circu EP

Elektromagnetický upínač Circu EM

Břemenový permanentní magnet NEO

1 ks o průměru 1 500 mm

Zjistit víc

1 ks o průměru 1 500 mm

Zjistit víc

více kusů a typů 

Zjistit víc

Kromě upínačů také břemenové magnety

V Thyssenkrupp jsou s upínacími magnety natolik spokojení, že v posledních letech přikupují také břemenové magnety pro manipulaci s výrobky ve skladu. A i v tomto případě volí magnety od Walmagu.

„Odhaduji, že ukotvení břemene je s magnetem o 40–50 % rychlejší než ruční vázání lany a řetězy. Je to jednodušší, bezpečnější a výrobek se mechanicky nedeformuje. Pouze si člověk musí ohlídat, aby styčná plocha magnetu s břemenem byla suchá a čistá,“ uzavírá Krupa.

Zkušenost firmy Thyssenkrupp je tím nejlepším důkazem, že kvalitní magnety vydrží v provozu desítky let. Pokud byste je chtěli ve své firmě také vyzkoušet, kontaktujte nás. Rádi zapůjčíme magnet zdarma na vyzkoušení.