Funkce Load Test umožní bezpečně otestovat, zda magnet unese zvedané břemeno, přepínací páka je umístěná výše, takže zvedací magnet snáze umístíte i do profilů ve tvaru H nebo U. Páka je navíc ergonomická, takže po ní obsluze nesklouzne ruka. Jaké jsou další výhody nového zvedací magnetu REVOLIFT?

Ačkoliv je náš zvedací magnet Neo už přes 20 let stálicí na trhu, ve Walmagu rozhodně neusínáme na vavřínech – naše zvedací a upínací magnety neustále vylepšujeme a hledáme nové cesty, jak našim zákazníkům ještě více usnadnit práci. Nyní přicházíme se zvedacím magnetem nové generace.

Kvalitnější, bezpečnější, modernější a odolnější. Všechny tyto přívlastky jsou platné pro zvedací magnet   – permanentní magnet, vhodný do provozů, kde teplota břemene nepřesahuje 80 oC. REVOLIFT se nejvíce hodí pro zvedání plochých dílců o hmotnosti až 2 tuny, případně kulatých břemen nebo profilů do 1 tuny.

TIP: Přečtěte si náš článek, pokud si nejste 100% jistí, jaké jsou rozdíly mezi permanentními, elektropermanentními a elektromagnety

Čím je zvedací magnet REVOLIFT revoluční

Funkce Load Test

Testovací mód magnetu, který umožňuje ověřit si, že magnet bezpečně unese zvedané břemeno. Funkci Load Test oceníte v situacích, kdy potřebujete zvednout atypické břemeno – např. tenký dílec, břemeno neobvyklého tvaru či rozměrů, nebo břemeno, u něhož si nejste jistí, z jakého materiálu se přesně skládá.

Během testu nastavíte páku magnetu do pozice TEST. Magnet v tu chvíli není na svém 100% výkonu, ale na svém nominálním – tzn. třetinovém výkonu. Z těla magnetu se vysune symbol zámku – tím je potvrzeno, že je magnet v testovacím módu. Testované břemeno následně nadzvednete, ověříte, že jej magnet bezpečně udrží i na třetinovém výkonu a břemeno zase položíte. Poté magnet přepnete na plný výkon (pákou do pozice ON) a s břemenem dále bezpečně manipulujete.

Přepínací páka ve vyšší pozici

Nasloucháme zákazníkům! Tato připomínka se nám ve zpětné vazbě od zákazníků objevovala opakovaně: během zvedání profilů ve tvaru H nebo U se občas stane, že ideálnímu umístění na magnet brání přepínací páka, nebo se páka hůře přepíná proto, že jí překáží zvedané břemeno.

Proto jsme u REVOLIFTu umístili přepínací páku o něco výš. Břemena s profilem ve tvaru H nebo U tak umístíte na zvedací magnet snadno, bez toho, že byste museli hledat ideální pozici, kdy břemeno nepřekáží přepínací páce.

Vylepšený tvar i materiál přepínací páky

Při zvedání těžkých břemen vyžaduje přepnutí páky zvedacího magnetu nemalou sílu. Je to proto, že u permanentních magnetů vám s přepnutím nepomůže elektrická energie – magnety uvnitř zvedáku musíte fyzicky posunout. To je mimochodem důvod, proč se nevyrábějí extra silné permanentní zvedací magnety – ne že by nebylo možné je vyrobit, ale žádný člověk by je nepřepnul.

Pro REVOLIFT jsme proto vyvinuli vylepšenou přepínací páku, která má ergonomičtější tvar a na konci je rozšířená, takže vám po ní nesklouzne ruka. Oproti plastovým přepínacím pákám na levnějších magnetech je u REVOLIFTu páka ocelová s hliníkovou koncovkou. Je proto mnohem odolnější a má delší životnost.

Chytrý NFC čip

Posouváme hranice bezpečného používání zvedacích magnetů směrem k moderním technologiím. Magnety REVOLIFT v sobě mají NFC čip, ke kterému stačí přiložit chytrý telefon a bezpečnostní certifikát magnetu se vám zobrazí přímo na displeji. Kdykoliv tak můžete během pár sekund ověřit nosnost magnetu včetně podrobností, jako jsou hodnoty naměřené při certifikačních zkouškách (včetně dokladů o poslední provedené certikaci, resp. revizní zkoušce).

QR kód na štítku magnetu

Štítky magnetů REVOLIFT opatřujeme QR kódem, na který stačí namířit chytrý telefon a zobrazit si tak uživatelský manuál magnetu. Bezpečné užívání zvedacích magnetů bereme vážně (v duchu našeho hesla Smart & Safe) a věříme, že tato praktická vychytávka pomůže tomu, aby informace o bezpečném používání zvedacích magnetů byly ještě dostupnější.

TIP: O zásadách bezpečného používání zvedacích i upínacích magnetů máme na blogu samostatný článek.

Doplněné bezpečnostní pokyny

Když je řeč o bezpečném používání břemenových magnetů, pro REVOLIFT jsme provedli důkladnou revizi bezpečnostních pokynů, které jsme doplnili o užitečné informace o materiálech a faktorech, které snižují magnetickou sílu (vzduchové kapsy, drsný povrch apod.). Naším cílem je, aby uživatelé zvedacích magnetů rozuměli tomu, proč je třeba u zvedání některých břemen zachovat obezřetnost, a byli si vědomi obecných vlastností zvedacích magnetů i nejčastěji zvedaných břemen (včetně vztahu mezi nimi).

TIP: Faktory, které mají vliv na magnetickou sílu, popisujeme v samostatném článku.

Odolnější štítky z epoxidu

Z bezpečnostních důvodů musí být popisné štítky na zvedacím magnetu vždy dobře čitelné – hlavně proto, že na štítku je uvedena nosnost magnetu. Jakmile se štítek stane nečitelným, musí magnet projít servisem/repasí. Nový zvedací magnet REVOLIFT jsme opatřili popisnými štítky z epoxidu, který z našeho testování vyšel jako nejtrvanlivější materiál. Epoxidová vrstva chrání potisk před poškrábáním a popisné štítky díky ní vydrží opravdu výrazně déle.

TIP: Přečtěte si, jak poznáte kvalitní zvedací magnet na první pohled.

Prachuodolnost

Všechny naše zvedací magnety mají svařovanou konstrukci, která je trvanlivější než šroubovaná. U REVOLIFTu jsme navíc konstrukci v zadní části úplně uzavřeli, takže je magnet ještě odolnější vůči prachu.

Světlé provedení

Je nám jasné, že kvůli barvě si zvedací magnety nikdo nepořizuje. Přesto považujeme za vhodné zmínit elegantní světlou barvu REVOLIFTu, díky kterému jej poznáte na první pohled a magnet bude v provozu dobře viditelný, což zvyšuje jeho bezpečnost.

Líbí se vám nový zvedací magnet? Neváhejte nás kontaktovat – rádi vám řekneme více. Magnet vám můžeme půjčit také na zkoušku, pokud byste si jej chtěli před pořízením nejprve otestovat.