Zákazník

Walter s.r.o.

Typ obrábění

Frézování

Produkt

Neomill Compact

Zákazníkův požadavek:

Doposavad byly díly upínány pomocí upínek, z 1 strany do kužele. Tato operace je náročná jak na přesnost provedení, tak časově (pro 1 upínaný díl cca 20 minut). Při použití magnetického upínače jsme očekávali výrazné zlepšení a zjednodušení práce.

 

Naše navrhované řešení:

Po zvážení podmínek – velikost a tvar 2 konkrétních dílců, rovinnost kontaktní plochy s magnetem – navrhnut obchodníkem Walmag permanentní upínač typu Neomill compact v rozměru 300x900 mm.

Pomocí permanentního magnetického upínače Neomill compact lze stejnou operaci upnutí provést do 5 minut. Díky rovnoměrnému upnutí celé plochy dílce ze spodní strany je docílena i lepší rovinnost. Před dokončovacím broušení pak je možné stanovit menší přídavky na plochu = opět úspora času také materiálu.

 


Řešíte podobný problém? Rádi Vám navrhneme řešení. 


Parametry našeho řešení:

Neomill 300 x 900 SPC Compact se 2 excentry. Magnet vybaven na míru upravenými kapsami na dalších stranách pro uchycení do upínek na pracovním stole stroje.

Aplikace: frézování
Technologie: permanentní
Upínací síla: 160 N/cm2
Min. velikost obrobku: 25 x 25 x 6 mm
Pólování: příčné
Limit přebroušení: 10 mm
Pólová rozteč: T15 11+4 – ocel/epoxid (volitelně mosaz)

Vyjádření zákazníka:

„Při výběru dodavatele jsme oslovili několik firem. Řešení od firmy Walmag bylo, přestože se nejednalo o cenově nejlepší nabídku ze všech,  upřednostněno z důvodu že se jedná o českého výrobce, nikoliv pouze dodavatele magnetických upínacích technologií. Díky tomuto řešení dosahujeme lepší přesnosti výroby, úspory času a materiálu. Do budoucna chystáme další investice do nástrojového vybavení a firmu Walmag určitě oslovíme.“ p. Konečný, Walter s.r.o.