Aplikace

manipulace

Technologie

E/B


Elektro/bateriový

Produkt

BM


BM

Zadání:

Řešení pro manipulaci volného materiálu v plastových pytlích na automatizovaném jeřábu s kapacitou 5 tun.

 

Aplikace:

Manuální navěšení transportních vaků s materiálem na hák transportní desky z feromagnetického materiálu a její následný zdvih a manipulace po jeřábové dráze. Tento proces je řízen dálkově přes PLC jednotku zvedacího zařízení.

 

BM
BM
Parametry našeho řešení:

2 ks BM 2500 SPC – upraveného bateriového elektromagnetu se závěsnými oky na základě. Každý magnet vybaven vestavěným rádiovým modulem pro obousměrnou komunikaci s PLC jednotkou zvedacího zařízení na frekvenci 2.4 GHz s polohovatelnou anténou.

Při aplikaci je vždy 1 upínač osazen na stolu stroje, na 2. upínači probíhá příprava dílců a následně výměna těchto magnetických palet pomocí manipulačního zařízení (není součástí dodávky Walmag Magnetics).

 


Řešíte podobný problém? Rádi Vám navrhneme řešení. 

 

Důvod, proč bylo vybráno řešení od Walmag Magnetics:

Firma nás oslovila na základě historické spolupráce v oblasti břemenových magnetů s žádostí o SPC řešení manipulace pomocí bateriového EM  automatizovaném provozu.

Technologie a následně výroba Walmag Magnetics byla ve velmi krátkém čase schopna nabídnout funkční řešení úpravou STD typu magnetu BM2500 opatřeného vestavěným ovládáním pomocí rádiových signálů pro dálkový příjem pokynů k magnetizaci/demagnetizaci z řídícího systému zvedacího zařízení, se zpětným hlášením provozních stavů (vestavěný rádiový přijímač a vysílač v konstrukci každého magnetu).