Společnost WALMAG MAGNETICS s.r.o. bude letos slavit, a to hned dvakrát.
,,Finanční rok sice skončil, ale už teď máme zásoby objednávek na rekordních číslech a stále přibývají. Budeme tedy pokračovat v tom, co děláme.”

říká Filip Šejba, spolumajitel společnosti

 

 

 

 

Můžete nám představit vaše produkty, případně o které je v současnosti největší zájem?

Již více než 30 let se zabýváme výrobou magnetických upínačů a břemenových magnetů. Magnety jsou pojítkem naší produkce, ale především prodáváme efektivitu. Naše výrobky pomáhají zlepšit výrobní procesy našich zákazníků. Jeden z hlavních pilířů našich výrobků je bezpečnost. Na té si zakládáme řadu let a stále si stojíme za tím, že se jedná o jednu z hlavních vlastností našich výrobků. Další výhodou odlišující nás od konkurence je vlastní výroba. Nejen, že máme pod kontrolou celý výrobní proces, ale jsme schopni dělat nejrůznější úpravy dle přání zákazníka. Důležité je pro nás, aby samotným odesláním výrobku celý proces nekončil. Nabízíme záruční i pozáruční servis, dále služby spojené se zapůjčením magnetu, aby zákazníkovi nenastal ve výrobě výpadek. 

Finanční rok zakončuje vaše společnost úspěšným výsledkem, budete směřovat podobnými kroky?

Určitě budeme! Skvělý výsledek nás samozřejmě těší, a hlavně i proto, že poslední roky nebyly pro mnoho firem jednoduché. Jsme moc rádi, že jsme tento čas překonali a zároveň ještě úspěšně dotáhli do dobrých obchodních výsledků. Nejvíc jsme mohli těžit právě z našich výhod jakožto výrobce, a to nás jen utvrdilo, že přístup, který razíme, je ten správný. Naše následné kroky jsou již tak trochu nasměrovány. Finanční rok sice skončil, ale už teď máme zásoby objednávek na rekordních číslech a stále přibývají. Budeme tedy pokračovat v tom, co děláme. 

Na podzim oslavíte 30 let od založení firmy, současně slavíte desetileté výročí, kdy jste stali ryze českou firmou. Jaké novinky chystáte?

Je to pro nás rok oslav. Již na jaře jsme slavili deset let od transformace na českou firmu, ale bohužel jsme to nemohli oslavit ve větším měřítku se všemi ostatními. Třicáté výročí to změní. Chystáme několik aktivit a chceme to vše pořádně oslavit. Jak se zaměstnanci, tak se zákazníky, protože obou těmto skupinám vděčíme za to, že můžeme taková jubilea slavit. Novinky chystáme, avšak nebudu moc prozrazovat. Kromě vývoje nových produktů pracujeme i na zlepšování těch stávajících. 

Můžeme vás v blízké době vidět na nějakých veletrzích, akcích? Případně v online provozu?

Veletrhy jsou téma, které rezonuje v celém průmyslu. Po roční pauze se velké akce opět spustily a my jsme si řadu z nich nenechali ujít, avšak ne jako vystavovatelé. Naši obchodníci cestují na důležité veletrhy po Evropě a snaží se být nablízku novým i stávajícím zákazníkům. Co se tyče domácího MSV, bylo to pro nás těžké rozhodování. Nicméně po vyhodnocení spousty aspektů jsme se rozhodli letošního ročníku nezúčastnit. Moc rádi bychom se opět setkali se všemi naživo, ale letos jsme kvůli všem nejistotám zvolili jinou cestu. V online prostoru se snažíme pohybovat co možná nejlépe. Již delší dobu víme, jak se spousta věcí transformuje do online provozu a covidová doba to jen urychlila. Spousta našich aktivit se tedy odehrává online, avšak naši obchodníci neustále jezdí k zákazníkům, protože osobní jednání má své nesporné výhody. 

 

Zdroj: Svět průmyslu